Kindertolk traject

 

Heb je het idee dat er meer achter het probleem van je kind zit? En wil je graag weten wat je kind jou met zijn/haar gedrag te vertellen heeft? Een kindertolk traject is voor bewuste ouders die bereid zijn om naar zichzelf te kijken. Deze liefdevolle en effectieve, door Janita Venema ontwikkelde methode biedt duurzame resultaten met een korte behandelingsduur. De PresentChild® methode biedt échte, diepgaande hulp voor zowel de ouder als het kind. De methode is geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor klachten bij baby’s. Tijdens de sessies kan het kind gewoon thuis blijven waardoor het uit de wind blijft. 

Problemen van kinderen verdwijnen of verbeteren, niet oppervlakkig maar duurzaam. Omdat dit een oplossing is vanuit de kern.

Present Child

Binnen families spelen vaak allerlei dynamieken die van generatie op generatie worden overgedragen. Wil je dat je kind écht en blijvend verandert dan zul je als ouder ook moeten kijken naar jouw stukken. Vaak zijn de uitdagingen waar een kind mee worstelt dezelfde thema’s als waar de ouders tegen aan lopen. Maar soms kan je kind je gedrag laten zien waar je helemaal niks van snapt. Voor beide gevallen geldt dat je kind je spiegel is. Kind en ouder zijn met elkaar verbonden. Een kind is loyaal aan zijn ouders en het familiesysteem waar hij uit voort komt. Je wilt waarschijnlijk niets liever dan dat je kind gelukkig is maar omgekeerd wil je kind ook dat jij gelukkig bent. Door middel van (ongewenst) gedrag, spel en ziekte laat je kind zien wat er in jou geheeld mag worden. Met een kindertolkvertaling laat ik je zien wat voor spiegel je kind je met zijn gedrag voorhoudt en wat de boodschap is die hij je wil vertellen. De boodschap van je kind gaat meestal over iets in jou waar je je nu nog niet bewust van bent. Op deze manier kun jij jezelf veranderen en delen in jezelf helen. Daar plukt je kind weer de vruchten van, klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

De methode is geschikt voor allerhande klachten, zoals: boosheid, angsten, onzekerheid, perfectionisme, bedplassen, eetproblemen, slaapproblemen, veel huilen, opmerkelijke fascinatie voor iets, hoogstimulatief, enz. Raakt het jou? dan heeft dit ook te maken met jou! Met een kindertolkvertaling krijg je adviezen vanuit je kind wat je opvoedkundig beter/anders zou kunnen doen maar bovenal krijg je inzicht in je oude, overwerkte stukken die jou nu belemmeren om de ouder te zijn die je graag zou willen zijn.

Hoe ziet een kindertolktraject eruit?

Een kindertolktraject bestaat uit twee of drie sessies. In de eerste sessie laat ik je uitgebreid vertellen over je kind. Vervolgens vertaal ik je verhaal naar een boodschap die je kind voor jou heeft. Deze vertaling krijg je de tweede sessie te horen. Vaak komen hier pijnlijke onverwerkte stukken uit je eigen jeugd naar boven. Het is daarom fijn om hier in een eventuele derde (of meer) sessie begeleiding in te krijgen.  

Voor meer informatie over het kindertolken kun je een kijkje nemen op de website van PresentChild® of het boek ‘Het fluisterkind’ lezen geschreven door Janita Venema.

 

Als je stenen op je weg laat liggen, struikelen je kinderen erover.

Surinaams gezegde