Mijn naam is Henriëtte Bannink (1981)

Al vrij snel na het afstuderen aan de kunstacademie wist ik dat ik eigenlijk met kinderen wilde werken. Ik volgde een opleiding om kunstprojecten op basisscholen te geven en sinds 2005 geef ik op diverse locaties creatieve activiteiten aan kinderen. Met name in mijn werk in een kinderziekenhuis heb ik veel geleerd over kinderen en hoe ze zich voelen als je gezondheid niet mee zit.
Daarnaast was er altijd de fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling en de psyche van de mens. Hoe kun je als mens écht gelukkig zijn? ongeacht de (soms niet zo leuke) omstandigheden in je leven? Verwondering voor het leven en de mens drijven me om mensen te helpen helemaal zichzelf te worden en ze tot bloei te laten komen.

Heel blij ben ik met de keuze voor de ‘Academie voor Psychodynamica’, waar ik mijn opleiding tot kindercoach heb gevolgd. Hier heb ik geleerd om met mensen de diepte in te gaan en om ook naar het (familie)systeem te kijken waar een persoon vandaan komt zodat er echte heling en groei plaats kan vinden.
Als coach ben je echter nooit uitgeleerd. Bij ‘Present Child’ heb ik een opleiding gevolgd om ook volwassenen te coachen.
Daarnaast volgde ik extra scholing in de Voice Dialogue methode bij Annette Weers.

Momenteel volg ik een opleiding tot kindertolk bij ‘Present Child’. De Present Child methode gaat ervan uit dat je kind een spiegel voor jou als ouder is. Samen met jou onderzoek ik wat het gedrag van je kind jouw te vertellen heeft. Zodat je als ouder, naar aanleiding van je kind, zelf ook als persoon kunt groeien.

Alleen met het hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.
Antoine de Saint-Exupéry in De kleine prins

En in de sporadische uurtjes die af en toe over zijn teken ik. Neem een kijkje op mijn website Henriette Bannink